Duurzame aanpassingen

afbeelding
Het is onze plicht als installateur met onze klanten mee te denken over besparing van energie en duurzame ontwikkelingen te volgen en toe te passen in een modern huishouden.

Wij hebben ervaring in plaatsen van:

Dakisolatie
Zonnepanelen
Zonneboilers

 

dak isoleren

Dakisolatie

Voor het isoleren van daken gebruiken wij IKO enerthem isolatie, vanwege het hoogste rendement per m2 en het gebruik van dunne platen. De eigenschappen op een rij:
  • Zeer lichte isolatie, tot 90% lichter dan minerale wol,ook ergonomisch zeer verantwoord
  • Warmtegeleidingscoëfficient: λD -waarde = 0,023 W/(m.K)
  • Dunste plaat dankzij beste lambda waarde
  • Het lage gewicht en het beperkte volume vertalen zich in minder transportkosten en handeling van de IKO enertherm isolatieplaten
  • Verhoogde brandveiligheid
  • Hoge dimensionale stabiliteit, vormvastheid en drukvastheid

Voor platte daken gebruiken wij IKO Enertherm ALU
IKO enertherm ALU is een 100 % CFK's, HCFK's of HFK's vrije isolatieplaat met een kern uit hard polyisocyanuraat schuim, bekleed aan beide zijden met een meerlaags gasdicht aluminium complex. Het losliggende geballaste dakbedekkingssysteem wordt mechanisch bevestigd.

 

terug naar boven

 

zonnepanelen installeren

Zonnepanelen

Om kosten en het milieu te besparen kunnen zonnepanelen geplaatst worden voor de opwekking van elektriciteit. Wie erg handig is kan de zonnepanelen zelf installeren. Wij kunnen het ook voor u doen. Het plaatsen van de panelen op het dak moet op constructieve wijze gebeuren, zonder het dak te beschadigen.

 

terug naar boven

 

zonneboilers installeren

zonneboilers installeren

Zonneboilers

Samen met onze vaste fabrikant Nefit zetten wij in op de zon als duurzame aanvulling op de energiezuinige HR-ketel. U kunt gratis zonne-energie gebruiken voor warm water en verwarming met zonneboilers.

Nefit SolarLine is een uniek zonneboilersysteem voor warm water of verwarming. De geavanceerde collectoren zijn afgestemd op het Nederlandse klimaat. Elke collector haalt het hele jaar door uitzonderlijk veel rendement uit gewoon daglicht.

Via een gesloten circuit wordt het sanitaire water in de voorraadboiler verwarmd (afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht tot wel 80 á 90 graden). De royale, optimaal geïsoleerde boiler zorgt ervoor dat er nauwelijks warmte verloren gaat. De boiler wordt aangesloten op uw (bestaande) HR-ketel.

Op zonnige dagen wordt het water voor douche, bad en keuken volledig duurzaam verwarmd met zonne-energie. Op dagen met weinig zonlicht springt uw HR-ketel bij. Op jaarbasis gebruikt u zo tot 60% minder aardgas voor de bereiding van warm water.

Zie ook: Nefit zonneboilers

 

terug naar boven